HITRI KONTAKT +386 02 88 53 480

Razvoj in inovacije

Znanje in tehnologija

Močna temelja zdravega razvoja

Znanje in tehnologija sta tudi v našem poslovnem okolju temelj razvoja in inovacij. Veliko znanja črpamo iz bogatih izkušenj v delovanju na področju gozdarstva in lesarstva, z vlaganji v raziskave in izobraževanja zaposlenih pa ta znanja krepimo in jih dopolnjujemo s sodobnimi trendi ter dognanji. V podjetju stremimo k visoko-tehnološkim rešitvam. Delovni proces je podprt s tehnološko dovršenimi operacijami, ki jih izvajamo na primernih, sodobnih strojih za razvoj in proizvodnjo izdelkov. Tako kot v znanje bomo tudi v prihodnjih letih veliko vlagali tudi v tehnologijo in proizvodni proces posodabljali z novimi, visoko tehnološko dovršenimi stroji in opremo.

Razvoj in inovacije

V iskanju višje dodane vrednosti in konkurenčnosti

Glavno vodilo naše vizije, "Lesu iskati nove priložnosti uporabe in dodane vrednosti" nas usmerja k vedno večjim vložkom v razvoj in inovacije. Že od vsega začetka nenehno vlagamo v razvoj tehnologij, večanju kakovosti produktov ter iskanje naprednih rešitev. Na ta način povečujemo dodano vrednost in hkrati konkurenčnost svojih produktov.

Inovacije, ki obetajo

Robotizacija in digitalizacija v polnem razmahu

Podjetje je že v osnovi naravnano izjemno inovativno pri pridobivanju kupcev in zasnovi izdelkov. Robotizacija in digitalizacija tehnoloških procesov, ki sta v polnem razmahu, nam omogočata, da z inovativnimi prijemi dosegamo še boljše proizvodne rezultate. Namreč le z inovativnimi prijemi lahko še dodatno moderniziramo proizvodni proces, kar je za nas in posledično za naše kupce neprecenljivega pomena. V podjetju skrbimo za nenehen razvoj in isčemo inovativne rešitve za svoje naročnike, kateri nam zaupajo delo. Podjetje spremlja proizvode vse do končnega uporabnika. Tako smo seznanjeni z uporabo izdelkov v praksi in z morebitnimi napakami, če do njih slučajno pride. Skladno s tem so tudi naravnane naše inovacije. Na sliki: Inovativna masivna stena iz lesa in umetnih recikliranih vlaken, EQWOOD, ki jo odlikuje izjemno dobra zvočna izolativnost.

Zagotavljanje kakovosti

Ker so kakovostni izdelki tudi trajnostni

Razvoj in inovacije omogočajo izboljšanje izdelkov ali storitev, kar prispeva k višji kakovosti. Raziskave in pridobljeno znanje pomagajo podjetjem razumeti potrebe strank in se prilagoditi tržnim zahtevam, kar vodi v boljše izdelke. Tehnologija pa omogoča učinkovito spremljanje in nadzor kakovosti ter avtomatizacijo procesov. Vse te komponente skupaj omogočajo podjetjem, da dosežejo visoke standarde kakovosti, kar pa krepi njihovo konkurenčno prednost in zadovoljstvo strank.

Razvoj in inovacije

Za reševanje potreb kupcev

Kombinacija zahtev in idej kupca, lastnega razvoja, sodobnega strojnega parka in uporaba naprednih tehnologij nam omogoča razvoj in proizvodnjo celovitih in modernih tehnoloških rešitev na področju lesno predelovalne industrije. Ker se zavedamo kompleksnosti procesov, zagotavljamo celovito ponudbo in strokovno podporo. V času ostre svetovne konkurence lahko svoje kupce zadovoljimo le s ponudbo najboljše kvalitete za primerno ceno. Naše prvo vodilo je zadovoljstvo kupcev, ki ga zagotavljamo z upoštevanjem specifičnih želja, fleksibilnostjo v poslovanju ter konkurenčnimi cenami. Ker sodelujemo z različnimi branžami industrije, smo nenehno v stiku z novostmi, ki se uveljavljajo na trgu. Na sliki: 15kg vreča peletov Lesoteka, ki so v celoti plod našega razvoja, znanja s področja lesnih energentov in proizvodnje.

Preberite tudi

Druge strani s področja trajnosti in razvoja