HITRI KONTAKT +386 02 88 53 480

Gozdno-lesna veriga

Od gozda ... do hiše

Lesotekina gozdno-lesna veriga

V skupini deluje celotna gozdno lesna veriga s sloganom "Od gozda do hiše," ki udejanja trajnostni model krožnega gospodarstva. Začenši v gozdu z gozdarstvom, nadaljujemo na lastni žagi s predelavo hlodovine v žagan les. Stranski proizvod žagovino in ostale lesne ostanke predelamo v lesne pelete z najvišjim certifikatom kakovosti ENplus A1 in ostalo lesno biomaso. Znotraj skupine deluje invalidsko podjetje, kjer zaposlujemo težje zaposljive osebe in invalide ter se ukvarjamo z izdelavo lesene embalaže ter sušenjem in skobljanjem lesa. Iz slovenskega lesa gradimo masivne lesene hiše butične proizvodnje, prilagojene željam kupcev, ter stenske panele za večje javne objekte. V lasti imamo 3 istoimenske fizične in spletno trgovino, ki ponuja prodajo žaganega lesa, pripomočkov za delo v gozdu in na vrtu, hobi program za domače mojstre ter servis in trgovino programa Husqvarna.

Krožno gospodarstvo

Naš doprinos k boljšemu okolju

Trajnostni model krožnega gospodarstva temelji na zmanjševanju odpadkov in boljši izrabi virov. Materiali in izdelki se ponovno uporabljajo, popravljajo in reciklirajo, kar zmanjšuje pritisk na naravne vire. Krožno gospodarstvo spodbuja trajnostno uporabo izdelkov ter ohranjanje vrednosti materialov. S tem se zmanjšuje odpadke in okoljski vpliv ter spodbuja inovativnost in odgovorno ravnanje z viri.

Lesotekin model krožnega gospodarstva

Gozdno-lesna veriga Od gozda ... do hiše!

Gozdarske storitve

V gozdno-lesni verigi

Oglejte si še druge rešitve primarne predelave, projektiranja in inženiringa, ki jih Skupina Lesoteka nudi in izvaja v okviru gozdno-lesne verige “Od gozda ... do hiše”.

Lesarski
produkti

V gozdno-lesni verigi

Na gozdno-lesni verigi “Od gozda ... do hiše” nastajajo izdelki in polizdelki podjetij skupine Lesoteka. Vsled naše raziskovalne in razvojne naravnanosti nabor izdelkov nenehno razširjamo, obtoječe produkte pa izpopolnjujemo.

Podjetja

V gozdno-lesni verigi

Preberite tudi

Druge strani s področja trajnosti in razvoja