HITRI KONTAKT +386 02 88 53 480

Prodaja lesa

Strateška GEO pozicija

Locirani v osrčju koroških gozdov

Podjetje Lesoteka je, ko govorimo o prodaji in odkupu lesa, odlično geografsko pozicionirano. Razlog za to je med drugim tudi dejstvo, da leži v središču Koroške, kjer se nahajajo obsežni strnjeni gozdovi, ki se raztezajo med 400 m in 1500 m n.v. Na drugi strani ima regija dobre povezave s sosednjo Avstrijo, vse bližje realizaciji pa je tudi vzpostavitev 3. razvojne osi, ki bo naše trgovske poti z osrednjo Slovenijo dodatno okrepila. Prodajno mrežo smo v preteklih 10 letih utrdili in razširili, nenehno pa iščemo novo trge in priložnosti, tako na širšem Evropskem prostoru, kot na trgih drugih celin.

KM 0 = nizek CO2 odtis

Kratke transportne poti

Koncept "kilometer 0" se nanaša na kratke transportne poti med proizvajalcem in potrošnikom. Les v veliki meri pridobivamo iz gozdov v neposredni bližini predelovalnega obrata (žage), kar zmanjšuje emisije CO2 pri transportu in dodatno celoten ogljični odtis.

Prednosti sodelovanja z nami

Zakaj izbrati Lesoteko za dobavitelja lesa?

Specialist za prodajo lesa iglavcev

Največji delež predstavlja les smreke in macesna

Kot omenjeno, je podjetje Lesoteka locirano v središču Koroške, kjer se nahajajo obsežni iglasti in mešani gozdovi. Ti zagotavljajo dotok velike količine lesa, kateri je, zaradi visoko ležečih rastišč od koder pretežno prihaja, izjemno kakovosten. S teh rastišč pridobivamo še posebno kakovosten les iglavcev - smreke, alpskega macesna in jelke ter nekaterih vrst listavcev, med katerimi izstopa gorski javor. Posledično pri prodaji lesa večino prodanega lesa predstavlja les iglavcev, smrekov les in les jelke. To sta lesni vrsti, kateri imamo ves čas tudi na zalogi. Druge lesne vrste so prav tako dobavljive, je pa čas dobave odvisen od količin, s katerimi razpolagamo.

Certifikati in standardi

Za zagotavljanje kakovosti lesa

Podpora in pomoč

Dokumenti, povezave in druge koristne vsebine

Pogosta vprašanja in odgovori

  • Kakšno hlodovino lahko kupim pri vas?
  • Kakšen žagan les lahko kupim pri vas?
  • Kakšen je dobavni rok lesa?
Pri nas je možno kupiti neobeljeno ali obeljeno hlodovino, ki ni primerna za predelavo na naši žagi. Na voljo je hlodovina debelejših premerov in višje kakovosti, ki ustreza mizarski kvaliteti. Pri nas je možno kupiti žagan les različnih dimenzij in vrst - od tramov, desk, letev pa vse do embalažnih letvic, vse izdelano po merah in potrebah kupca. Nekatere vrste in količine lesa in produktov imamo redno na zalogi, prav tako skrbimo za varnostne zaloge rednih kupcev in kratke dobavne roke, za vse nove kupce in nova povpraševanja pa smo na voljo za dogovor in prilagoditev.

Kontaktne osebe

Za področje veleprodaje lesa

Pošljite nam sporočilo preko kontaktnega obrazca ali se obrnite na eno od kontaktnih oseb za področje veleprodaja lesa.

Daniel Plešej
Vodja komerciale
/
Lesoteka-d.o.o.

Veleprodajo lesa izvaja podjetje Lesoteka d.o.o. Več o podjetju

Maloprodaja lesa

Za fizične in pravne osebe

Les, ki ga razžagamo na lastni žagi, lahko kupite tudi v manjših količinah. Hčerinsko podjetje Lesoteka trgovine d.o.o. je bilo med prvimi v Sloveniji, ki je les ponudilo tudi v spletni trgovini.

Druge storitve

Iz Lesotekine gozdno-lesne verige

Oglejte si še druge rešitve primarne predelave, projektiranja in inženiringa, ki jih Skupina Lesoteka nudi in izvaja v okviru gozdno-lesne verige “Od gozda ... do hiše”.