HITRI KONTAKT +386 02 88 53 480

Pomoč med velikimi poplavami v avgustu 2023

Datum: 14.08.2023

14.avgust - Dan solidarnosti

In naša družbena odgovornost

V ponedeljek, 14. avgusta, se nas je dvanajst zaposlenih v podjetju Lesoteka ob 7. uri dobilo na žagi v Šentjanžu in se po jutranji kavi odpravilo do štaba civilne zaščite v Dravogradu. Tam so nam povedali, kje in komu bomo lahko pomagali, dali so nam tudi okvirna navodila, kaj naj na tej lokaciji delamo. Poslali so nas na območje poplav pri Ronetu (Podklanec – v smeri proti Ravnam na Koroškem).

Po srečanju z domačini, ki jim je zalilo hiše in dvorišča, smo se lotili dela. S strojniki – bageristi podjetja SGP Pokeržnik, d. o. o., smo pričeli urejati okolici dveh hiš. Z dobrim sodelovanjem smo uspeli brežino do prve hiše kar hitro urediti, nato smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je pomagala pri odstranjevanju poplavljenega pohištva, parketov in inventarja, druga pa je urejala okolico druge hiše. Po zasluženi malici smo zopet združili moči in skupaj končali urejanje druge hiše. Delo smo zaključili med 14. in 15. uro. Prijazni domačini so nas lepo postregli s pecivom in pijačo, tako da nam je bilo delo v še večje veselje.

Hvaležnost ljudi, ki so se znašli v stiski, in naš občutek, da smo vendarle nekaj, čeprav malo naredili in premaknili, sta v nas pustila občutke hvaležnosti in ponosa. Lepo je bilo zapustiti vas v drugačni podobi, sploh po tem, ko mi je gospa, ki ji je poplavilo hišo, dejala, da smo jim prinesli optimizem in pozitivno energijo za naprej. Anton Trstenjak je zapisal: »Slišimo ljudi reči, da je dobrota sirota, jaz pa pravim, da dobrota ni sirota, sirota je tisti, ki ni dober.« To je bilo tudi naše vodilo.

Miha Perše, direktor podjetja Lesoteka IP

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o vsem, kar se dogaja v skupini Lesoteka

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o novostih na področju gozdarstva in lesarstva in o aktualnih zadevah v skupini Lesoteka.

Preberite tudi

Druge novice skupine Lesoteka

Aktualna in pomembna obvestila za kupce, partnerje in širšo javnost.